Δρ. Γεροδήμος Βασίλης

Επίκουρος Καθηγητής - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κριτής σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά

Journal of Science and Medicine in Sport (Pubmed)

Journal of Athletic Training (Pubmed)

Italian Journal of Pediatrics (Pubmed)

Clinical Interventions in Aging (Pubmed)

Indian Journal of Medical Research (Pubmed)

Journal of Sports Science (Pubmed)

Human Movement Science (Pubmed)

Physiotherapy Research International (Pubmed)

Perceptual and Motor Skills (Pubmed)

Journal of Physical Therapy and Health Promotion (Pubmed)

Research Quarterly for Exercise and Sport (PubMed)

European Journal of Sport Science (Pubmed)

Biology of Sport (Pubmed)

International Journal of Pediatric Obesity (PubMed)

Journal of Sport and Health Science

Comprehensive Psychology

International Journal of Physical Therapy and Rehabilitation (editorial board)

Educational Research and Reviews

Journal of Physical Education and Sport Management

Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό (assistant editor)

Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός

Άθληση & Κοινωνία

 

Διαλέξεις - Eισηγήσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και σχολές προπονητών

2016: Εισήγηση με θέμα “Προπόνηση ταχυδύναμης σε παιδιά και εφήβους” στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Προπόνηση δύναμης και αντοχής σε παιδιά και εφήβους” που διοργανώθηκε από το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή.

2015: Δύο παρουσίασεις με τίτλο «Η σημασία της άσκησης στις αναπτυξιακές ηλικίες» και «Δράσεις αύξησης της φυσικής δραστηριότητας των δημοτών με στόχο την προαγωγή της υγείας» στην 2η επιστημονική ημερίδα φυσικής αγωγής που διοργανώθηκε από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας στην πόλη της Λαμίας (Σάββατο 13 Ιουνίου 2015).

2014: Kεντρικός ομιλητής με θέμα την εφαρμογή της πρότασης HEPA (Health-Enhancing Physical Activity) στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διάλεξη έγινε στην άτυπη συνάντηση Διευθυντών Αθλητισμού της Ε.Ε. (Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο Ζάπειο Μέγαρο) που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2014: Δύο παρουσιάσεις με τίτλο «Γενική προπονητική» στο πλαίσιο της Σχολής Προπονητών πάλης που διοργανώθηκε στην Αθήνα και στα Τρίκαλα.

2013: Τέσσερις παρουσιάσεις με τίτλο «Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας» στο πλαίσιο επιστημονικών ημερίδων με τίτλο «Η άσκηση ως μέσοπρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο τουπρογράμματος «Συμμαχία για την Υγεία - Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων - παρεμβατικά προγράμματα».

2013: Δύο παρουσιάσεις με τίτλο «Άσκηση και υγεία» στο πλαίσιο επιστημονικών ημερίδων με τίτλο «Επιμόρφωση στελεχών Ο.Τ.Α.» που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Προγράμματα Άθλησης για Όλους - Επιστημονική Υποστήριξη».

2013: Παρουσίαση με τίτλο «Παιδική παχυσαρκία και άσκηση» στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Παιδική Παχυσαρκία» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων.

2012: Στο Συνέδριο με τίτλο «Διασφάλιση και Διοίκηση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Διοίκηση και Καλές Πρακτικές» που διοργανώθηκε από τη ΜΟΔΙΠ του ΑΠΘ, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρουσίασα το θέμα «Παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

2011: Στο Συνέδριο με τίτλο «Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Η πορεία και οι προοπτικές» που συνδιοργανώθηκε από τη ΜΟΔΙΠ του ΠΘ και τη ΜΟΔΙΠ του ΤΕΙ Λάρισας, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρουσίασα το θέμα «Ανάπτυξη πληροφορικού συστήματος αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

2005: Στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ποδοσφαίρου παρουσίασα το θέμα «Η προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες» στο πλαίσιο στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Θέματα ΦυσικήςΚατάστασης».

2004: Στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που έγινε στην Αθήνα παρουσίασα το θέμα: «Αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός στόχων του θεσμού των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης» στο πλαίσιο στρογγυλής τράπεζας με τίτλο «Σχολικός Αθλητισμός».

2003: Εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο «Ανάπτυξη φυσικής κατάστασης στις αθλοπαιδιές» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Επιστήμης στην Κρήτη.

2003: Υπεύθυνος οργάνωσης και εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο «Ανάπτυξη και αξιολόγηση κατακόρυφης αλτικής ικανότητας» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου τηςΕλληνικής Εταιρείας Αθλητικής Επιστήμης στην Κρήτη.

2002: Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του επιμορφωτικού σεμιναρίου καθηγητών Φυσικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Κεντρική Επιτροπή Αθλητικών Τάξεων (Κ.Ε.Α.Τ.).

1999: Εισήγηση με θέμα “Ανάπτυξη αλτικής ικανότητας με γενικές ασκήσεις” στο 2ο σεμινάριο με θέμα “Βελτίωση της αλτικής ικανότητας στα ομαδικά αθλήματα” που διοργανώθηκε από το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα φυσικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη.

Προπονητική και Επαγγελματική εμπειρία

1998-2012
Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης: ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ (1998-1999, 2000-2001 και 2002), MKS PRUSZKOW, ΠΟΛΩΝΙΑ (2001-2002), ΝΗΑΡ ΗΣΤ (2003-2004), Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ (2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008) και ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (2011-2012).

1998-2002
Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης σε "καμπ" καλαθοσφαίρισης (Naoussa Basketball Camp).

1997-2000
Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης στο σύλλογο Ν. Ελβετία (Χειροσφαίριση - Α2 εθνική κατηγορία).

1997-1998
Επιστημονικός συνεργάτης στην ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ σε θέματα αξιολόγησης της Φυσικής Κατάστασης των καλαθοσφαιριστών.

1997
Πρόγραμμα ανίχνευσης ταλέντων της Γ.Γ.Α. ως αξιολογητής.

1991-1994
Υπεύθυνος αθλητικών δραστηριοτήτων στις Ιδιωτ. Αθλητικές Κατασκηνώσεις ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ.

Αθλητική εμπειρία

1981-1991
Κλασσικός Αθλητισμός, "Τριπλούν" (Πανελληνιονίκης 1989-90)

1991-1992
Χειροσφαίριση "Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ" (Α' τοπ. κατηγορία Θεσ/νικης)

1992-1998
Πετοσφαίριση "Γ.Σ. Ν.ΒΟΤΣΗΣ" (Α' τοπ. κατηγορία Θεσ/νικης).

Exercise for Health

Η ιστοσελίδα exerciseforhealth στοχεύει στην προώθηση της άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρονίων παθήσεων.

Logo exerciseforhealth

www.exerciseforhealth.gr

HealthyKids

Η ιστοσελίδα healthykids στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα σχετικά με τη σημασία της άσκησης και της διατροφής στην υγεία μας.

healthy

Traininglab

Η επίσημη ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Ερευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

 

logo Εικόνα1